Torsten Sandberg Kirjoitan kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, joskus mahdottomastakin. Haluan edistää kaikenlaista keskustelua kaikista mahdollisista asioista.

Eilisen Sietokilpailun vastausten arvioinitia.

Sietokilpailu-kysymykset olivat tällä kertaa kovin vaikeita ja melkein kaikissa todellisen ja faktan välinen raja on tietyllä tavalla enemmän kuin veteen piirretty viiva. Ne jotka rohkenivat vastata ansaitsevat kunniamaininnan sietokilpailujen jo kohta kymmenvuotisessa historiassa. Ja tässä puhutaan nimenomaan allekirjoittaneen julkaisemista sietokilpailuiat Uuden Suomen tarjoamalla julkaisualustalla.


Jotta vaalirauha kaikin puoli toteutuisi ja kaikki voisivat käydä illalla klo 19:59 ja risat viestimien äärelle rauhallisin mielin, ja ilman mitään epävarmuutta on aika julkaista eräänlaiset likiarvot ja arviot vastauksista sen osalta kuin siihen on aihetta.


I kysymys
Erään presidenttiehdokkaan vaalimainoksessa voisi ihan hyvin lukea ”Lippu looraan, Laura linnaan!” Mutta miten tuon saman voisi sanoa ns. ”uskonpuhdistuksen hengessä?”


Luonnollisestikin ajatuksena on erään anekauppiaan sanat joista uskonpuhdistaja Martti Luther suivaantui. Risto Jääskeläisen lehdottama ja Juha Kuikan kannattama lyhyt ja ytimekäs vastaus: ”Ääni uurnaan kolahtaa, Laura linnaan solahtaa” on juuroi se mitä tavoiteltiin sisältönsä perusteella. Joku voisi muotoilla Suomen kielen antamien mahdollisuuksien puitteissa asian toisin, mutta nyt ei ole kyse taidelajien olympia-palkinnoista.


II kysymys
Kumpi on hyödyllisempi harrastus: kaninhoito vai interrail? Keihin henkilöihin tämä liittyy ja miten?


Tasavallan presidentiksi valtittu Lauri Kristian Relander julkaisi kaninhoito-oppaan ja Jo toistamiseen presidentiksi ehdolla oleva Pekka Haavisto julkaisi interrail-oppaan. Tässä mielessä kaninhoito on hyödyllisempää kuin interreilaus. Toisaalta kyse voi olla kompetenssistakin mitä kirjoitustaitoon tulee. Relander oli filosofian tohtori ja agronomi, Haavisto pelkkä ylioppilas.  Kenenkään vastaus ei tässä ansaitse kunniamainintaa.


III kysymys
Presidenttiehdokkaita on kahdeksan ja se on yhtä paljon henkilöitä kuin ”Lumikki ja seitsemän kääpiötä.” Lumikki on tullut tunnetuksi enemmän Disney-elokuvana kuin alkuperäisenä Grimmin satuna. Disneyn luoma tarina perustuu hyvin väljästi Grimmin satuun. Vastaajan tehtävänä on nyt miettiä kuka presidenttiehdokkaistamme on kukin; vain yksi voi olla Lumikki ja vain yksi esimerkiksi Jörö. Tähän kysymykseen pitää vielä olettaa mukaan ns. paha äitipuoli jonka tunnemme Grimmin sadusta. Tämä hahmo ei tietenkään voi olla kukaan kahdeksasta ehdokkaasta. Elikkä nyt vastaajan pitää tavallaan vetää viiva satuhahmosta ehdokkaaseen. Ehokkaat tietenkin ovat satunaisessa järjesyksessä.


lumikki                thorvalds
viisas                   haatainen
jörö                      haavisto
unelias                kyllönen
lystikäs                huhtasaari
ujo                       väyrynen
nuhanenä           vanhanen
vilkas                   niinistö
paha äitipuoli    vastaajan valinta

Yksittäistä kysymystä arvioiden tässä kohden, Puolakka, Alsio, Nylund ja Kuikka ansaitsevat arvosanan magna cum laude approbatur ja Jääskeläinen arvosanan laudatur. Pääministeri Sipilä on juuri se paha äitipuoli jota tässä ajetaan takaa. Tietysti tässä kohden kilpailumestari sanoo oman ja ehkä kohtuuttoman itsevarman mielipiteensä. Tässä kilpailumestarin lista ja perustelut:


lumikki                 väyrynen
viisas                    vanhanen
jörö                       haatainen
unelias                 haavisto
lystikäs                 niinistö
ujo                        kyllönen
nuhanenä            thorvalds
vilkas                    huhtasaari
paha äitipuoli     juha sipilä

Tämä näytelmä varmasti olisi mennyt toisin jos Sipilä olisi kiltisti pitänyt ministerien määrän normaalina ja antanut Paavolle suosiolla ulkoministerin tehtävän. Nyt pahan äitipuolen takia Keskusta kokee todella kovia ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Ehkä Sipilä sai hajotettua Perussuomalaiset Orpon kanssa juonimalla, mutta kaupantekijäisinä Keskusta kokee kaikkien aikojen tappion vuoden 2019 eduskuntavaaleissa eikä siitä ehkä enää koskaan toivu. Sipilän kohtalo on tanssia pääministerikautensa lopun tulisissa kengissä kuten oli pahan äitipuolen kohtalo alkuperäisessä Grimmin sadussa. Mutta niin ironista ja surkeaa kuin vai voi olla niin Paavo ei saa Suomi-neitoa, mutta kuitenkin kolmasosan maasta eli historiallisen Lapin läänin mitä äänimäärään tulee.


IV kysymys
Mikä naapurikuningaskunnan ylpeyden ABBA-yhtyeen laulu kuvaa parhaiten nykyistä istuvaa presidenttiämme ja varmasti niitä seitsemää muutakin jos joku heistä valittaisiin?

Ja mitä oikeuksia Tasavallan presidentillämme muka on. Kunigas on menettänyt kruununsa. Kas näin: https://www.youtube.com/watch?v=Cd_ZkAiVwzI


V kysymys
Kuuntele tämä Tapio Rautavaaran tulkitsema laulu ”Kohti Alaskaa” juutuupista huolella. Laulussa mainitaan kolmen miehen nimet George, Sam ja Bill. Että George viittaa tässä sietokilpailumme kontekstissa Sauli Niinistöön, siitä vallitsee varmaan konsensus, mutta keitä voisivat olla Sam ja Bill.

Alsiolle erityismaininta. Täytyy sanoa että en olisi pystynyt parempaan. Mutta tässä kohden sietokilpailu osoitti oikeutuksensa. Tietoa ja varsinkaan sietoa ei kukaan voi monopolisoida. Seuraavan oivalluksen voi Ari pistää seinälleen raameihin:

”SAM on Pekka Haavisto jolle Niinistön viittaus Jennistä ja kultarenkaasta ei enää toimi, kun Haavistollakin on lupa rengastaa miehensä. Bill ei mielestäni ole Väyrynen, vaan Vanhanen, joka lähti kuumetta virittämään jo etuajassa, koska halusi eliminoida Väyrysen. Väyrynen tuli ja Vanhanen sai pitkän nenän.”


VI kysymys
Lauri Kristian Relander oli Suomen tasavallan toinen presidentti. Tasavallan presidentti ei ole mikään suoranainen ammatti mutta tietyllä tavalla työtehtävä kuitenkin. Mitä ”työtä” Relander piti huomattavasti vaikeampana kuin tasavallan presidentin tehtävää ja miksi?

Väitteeni on, että Relanderin päiväkirjat ansaitsisivat syväpsykologisen ja psykoanalyyttisen erityistarkastelun. Relander oli monellakin tavoin ”koulukiusaajien uhri.” Kaiken jälkeen tämä kiltti ja lempeä mies sanoi pääministerinäkin toimineille Cajanderille ja Kivimäelle: ”Oli se hyvä ettei siitä minun yliopisto-urastani tullut mitään kun se on niin intriigiä toimintaa." Yliopistouraa Relander piti siis vaikeampana työnä kuin Suomen tasavallan presidentin tehtävää.


VII kysymys
Ruotsin kuninkailla on ns. vaalilause jonka he ottavat käyttöön tultuaan maan hallitsijoiksi. Esimerkiksi toisen Bernadotte-kuninkaan Oscar ensimmäisen vaalilause oli ”Oikeus ja totuus.” Nykyinen hallitsija pyrkii toimimaan lauseen ”Ruotsin puolesta ajan hengessä” mukaisesti. Tässä sietokilpailussa kysymykset ovat olleet varsin ”maskuliinis-viritteisiä! Kuitenkin kahdeksasta ehdokkaasta kaksi on maista. Ajatelleenpas nyt sitten meidän Lauraa, Tuulaa ja Merjaa. Mitäpä luulette hyvät kilpailijat jos em. kolme naista tulisivat valituiksi tasavalaln presidenteiksi niin millainen mahtaisi olla heidän vaalilauseensa. Mitä sanoisi Laura, mitä sanoisi Tuula ja mitä sanoisi Merja? Inspiraatiota voi käydä etsimässä vaikka tästä linkistä. Sieltä löytyvät Ruotsin kuninkaiden vaalilauseet alkaen Kristian ensimmäisestä (Ruotsin kuningas vuosina 1457-1464)

Rohkeita vastauksia kaikilta. En jää miettimään mitään kun on laadukkaita vastauksia tarjolla.
Kaikki vastaukset olivat laadukkaita ja vastaajia pitää kiittää. Yksi vastaaja pitää kuitenkin nostaa muiden yläpuolelle. Risto Jääskeläinen oivalsi avainkysymyksen eli kolmannen kysymyksen pahan äitipuolen ensimmäisenä. Alsio tuotti herkullisen oivalluksen kysymykseen viisi. Rohkeilta naispuolisilta kilpailijoilta Nylundilta ja Puolakalta olisi kaivannut enemmän intuitiota. Kuikalla sitä ehkä olisi ollut jos olisi vastannut ensimmäisenä. Tällä kertaa lyhyt virsi oli paras. Kaikilla oli runsaasti tietoa, Alsiolla selvästi eniten sietoa. Poikkeuksellisesti vastaukset arvioidaan nyt oikeilla akateemisilla arvosanoilla:

jääskeläinen magna cum laude approbatur
alsio cum laude approbatur    taiteellinen erityismaininta
nylund cum laude approbatur
kuikka cum laude approbatur
puolakka cum laude approbatur


Poikkeuksellisen vaikeiden kysymyksien johdosta kaikille myönnetään suoraan "jatko-opintokelpoisuus"
ilman lisätöitä.

Tarkoitus oli julkaista lämminhenkinen, jos kohta totuudenmukaiseen johtopäätökseen päätyvä sietokilpailu. Loppuun sopii varamastikin tämä varsin lämminhenkinen laulu Disneyn elokuvasta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

taiteilija kiittää,
sitä kylvää mitä haluaa niittää.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

harmittaa kun piti antaa jollekin ykkössija. mutta avainkysymyksellä oli painoa tällä kertaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eihän se ykkösija, vaan jalo kilpailu! Minullakin meni tunti tietoa etsiessä, mutta ei mennyt hukkaan, joten kiitos kilpailusta!:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Olisi tietysti pitänyt etsiä tietoja, koska Torsti oli paneutunut niin hyvin ja hartaasti aiheeseen. Joskus ei ole aikaa seisahtua, nyt olisi aikaa paremmin kuin eilen.

Aivot avaavat ovia.

Mutta joskus on aika sulkea niitä.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #4

uskon että tuo tunti kannatti. kirjoitin kysymykset tunnissa. mutta olihan taustoja mietitty ja presidenttien elämänkertoja kelattu. 19 ensimmäistä elinvuottani en tiennyt mmuta kuin kekkosen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #10

Kyllä vaan, ihan tosissaan panostin, kun huomasin, että sinäkin olit pieteetillä tähän kilpailuun kysymykset tehnyt.

Sekin oli minulle uutta tietoa, että Relander oli sen kaninhoito-oppaan tehnyt. Hyviä kysymyksiä!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei mitään syytä harmitella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Annetaan pikkusieto hyvään kotiin, eli mikä viikonpäivä on tuottanut eniten presidenttejä Suomeen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #8

Ok, tuo meni ihan intuutiolla. No, tässäkin vielä varmasti viisastun.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

tarkistin asian juoksuttamalla kalenteria taaksepäin:

niinistö 24.08.1948 lauantai
halonen 24.12.1943 perjantai
ahtisaari 23.06.1937 keskiviikko
koivisto 25.11.1923 sunnuntai
kekkonen 03.09.1900 maanantai
paasikivi 27.10.1870 torstai
mannerheim 04.06.1867 tiistai
ryti 25.10.1889 perjantai
kallio 10.04.1873 torstai
svinhuvud 15.12.1870 sunnuntai
relander 09.02.1883 perjantai
stålberg 28.01.1865 lauantai

eli perjantai-päivänä on syntynyt kolme suomen tasavallan presidenttiä: relander; ryti ja halonen

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu mutta he eivät ole syntyneet presidenteiksi, vaan se päivä jolloin heidät asetetaan virkaan eli päivä jolloin Suomi saa uuden presidentin. Se ei ole perjantai.

Minäkin olen syntynyt tiistaina, mutta minusta tuli minä vasta myöhemmin;)

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #14

sinä olet ihananpervonkiero mies ari!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Ari onkin syntynyt ketunhäntä kainalossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Ketunhäntä kainalossa molemmissa kainaloissa;p)

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #14

tähän on haudattuna monta koiraa, mutta tarkistan asian ja vastaan pian.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Tapasi ajatella on hyvin yhtäläinen omani kanssa, mitä tulee kysymysten asetteluun.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Käsitin kysymyksen, että minä viikonpäivänä on eniten valittu presidenttejä, mutta tarkoititko syntynyt?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkoitin päivää jolloin ottavat presidenttiyden hartioilleen, eli päivää jolloin Suomi saa vastuullisen presidentin. Siis valapäivää ei syntymäpäivää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #18

Ok, nyt kuumeisesti etsin tietoa. Katsotaan kuka ehtii ensiksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #18

Ensimmäinen kerta, kun on valittu presidentiksi, niin eniten viikonpäivä näyttäisi olevan maanantai ja torstai. Menikö oikein?

Ståhlberg 25.7.1919 = perjantai
Relander 2.3.1925 = maanantai
Svinhufvud 2.3.1931 = maanantai
Kallio 1.3.1937 = sunnuntai
Ryti 19.12.1940 = torstai
Mannerheim 4.8.44 = perjantai
Paasikivi 11.3.1946 = maanantai
Kekkonen 1.3.1956 = torstai
Koivisto 27.1.1982 = keskiviikko
Ahtisaari 1.3.1994 = tiistai
Halonen 1.3.2000 = keskiviikko
Niinistö 1.3.2012 = torstai

Katsoin tuolta nuo päivät http://www.netikka.net/hans.backman/birthdate.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Oikein Ritva, eli ripeytesi oli oivallista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #27

Tässä illan jännitysnäytelmää odotellessa on hyvin aikaa kerrata näitä edellisiä presidenttejämme.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #29

Kiitos kun huomautit, niin näyttää olevan. En pysty nyt enää tuohon listaan muuttamaan, mutta Kallion pitäisi olla 1.3.1937 maanantai, eli maanantaina on eniten valittu tasavallan presidenttejämme ensimmäisellä kierroksella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #32

Eli maanantaikappaleillakin meitä on hallittu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Tarkastapa Ritva Kallion 1, maaliskuuta 1937, minä tarkistan myös.
se on maanantai

https://www.jkauppi.fi/aika/kalenteri-1937

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin kauan kun ei tule improbaturia on kaikki hyvin, ja ehkä siitäkin toipuisi.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ihan sinappinen Mietokilpailu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Cum Laude Approbatur tarkoittaa "kiitoksella hyväksytty", joten pitäähän tuo ylistys osata vastaan ottaa ilman pettymystä.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

olen selvittänyt kohdassa 18 arin esittämän kysymyksen. otan vähän miestä heikompaa juotavaa ja kirjoitan pian perustelut!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt taisi olla miestä väkevämpää, kun vastaus viipyy;))

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

ritvan vastaus on väärä. oikea vastaus on tässä:

Oikea vastaus on keskiviikko, torstai ja perjantai.

Tätä vastausta määriteltäessä on puhuttava presidentin tehtävästä josta voimme käyttää nimeä presidentium. Asiaa lähestytään siis siitä näkökulmasta kuka pitää hallussan valtaoikeuksia. Perusteluni pohjaavat Suomen aina kulloisenakin aikana voimassa olleeseen valtiosääntöön. Suomen tasavallan presidentiumissa on seuraavat normaalista järjestyksestä poikkeavat tapahtumat:

Torstai 19.12.1940 Risto Rydin muutaman tunnin kestänyt aika vt. presidenttinä Kyösti Kallion eroilmoituksen ja eduskunnan toimittaman presidentin vaalin välillä.

Tiistai 01.08.1944. 01-04.08 Edwin Linkomiehen voidaan katsoa toimineen vt. presidenttinä ollessaan pääministeri.

Lauantai 17.03.1973 tuli voimaan poikkeuslaki jolla Urho Kekkonen valittiin presidentiksi.

Perjantai 11.09.1981 Mauno Koivistosta tuli vt. presidentti Urho Kekkosen jäätyä sairauslomalle jolta hän ei enää palannut hoitamaan tehtävää valtaoikeuksin.

Yhteensä tasavallan presidentin virkaan astumiseen/presidentiksi tulemiseen liittyy 22 aktiota ja ne jakaantuvat viikonpäivittäin seuraavasti:

lauantai 1 (Kekkosen valinnan vuoksi tehty poikkeuslaki joka astui voimaan 17.03.1973) 


perjantai 5 (Sauli Niinistö 01.03.2012; Mauno Koivisto vt. presidentti 11.09.1981; Urho Kekkosen kolmas kausi 01.03.1966; Mannerheimin valinta presidentiksi 04.08.1944 ja K.J. Stålbergin valinta presidentiksi 25.07.1919)


torstai 5 (01.03.1962 Urho Kekkosen toinen kausi; 01.03.1956 Urho Kekkosen ensimmäinen kausi; 19.12.1940 Risto Ryti muutaman tunnn vt. presidenttinä pääministerin ominaisuudessa; 19.12.1940 Risto Rydin valinta presidentiksi; 01.03.1937 Kyösti Kallion Kausi alkaa.)

keskiviikko 5 (01.03.2000 Tarja Halosen ensimmäinen kausi; 01.03.2006 Tarja Halosen toinen kausi; 27.01.1982 Mauno Koivisto aloittaa ensimmäisen varsinaisen kautensa; 01.03.1978 Urho Kekkosen viimeinen kausi; 01.03.1950 Juho Kusti Paasikiven vuoden 1950 valitsijamiesten vaalien ja varsinaisen presidentinvaalin alkanut kausi; )

tiistai 4 (01.03.1994 Martti Ahtisaaren kausi; 01.03.1998 Mauno Koiviston II kausi; 01.08.1944 Pääministeri Edwin Linkomiesen voidaan katsoa ryhtyneen hoitamaan Suomen tasavallan presidentiumia Risto Rydin erottua; 02.03.1926 Lauri Relanderin kausi alkaa;)maanantai 2 (11.03.1946 Juho Kusti Paasikivestä tulee Suomen tasavallan presidentti; 02.03.1931. P.E.Svinhuvudin kausi alkaa.)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #35

Siinähän tulikin seikkaperäinen vastaus. Minä katsoin vain Suomen presidentit ja milloin heidät on valittu ensimmäiselle kaudelle, eli siinä mielessä ilmeisestikin vastaus on maanantai.

Jätän tämän arvovaltaiselle raadille arvioitavaksi, että onko vastaukseni kuitenkin oikein noilla sanotuilla tiedoilla ja sitten miten arvioitte tätä Torstin vastausta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #35

Minulla oli lähteenä päivät, jolloin presidentit ovat antaneet juhlallisen vakuutuksen eduskunnan edessä toimikautensa alussa. Eli silloin päivä olisi maanantai.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

kesti pikkuisen aikaa kirjoittaa nuo perustelut!

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

niin että onkos arilla vielä lisäkysymyksiä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Haluatko lisää kysymyksiä?

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

eiköhän nyt ole vaalirauhan aika. myöntänet että vastaukseni on vedenpitävä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Myönnetään, mutta Ritvakin on oikeassa, jos luetaan vain juhlalliset vakuutukset eduskunnalle.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #42

en riitele asiasta. mutta oli mukavaa selvittää asia perusteellisesti. kun hetin kysymyksen tuli mieleen tuo poikkeuslaki ja joulukuun 19.12.1940. tässä mentiin kyllä fraktaaleille ihan tiedon vuoksi.

itse lausun kiitoksen kaikille. saimme aikaan mainion debatin ja niin tieto kuin sietokin lisääntyivät! ainakin minulla. asioilla on aina kaksi ja joskus useampikin puoli.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #43

Näin juuri Torsti hyvä, keskustelu ennen kaikkea ja nyt se toimi. Onnea ja menestystä sinne etelään Auraan.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #44

mä oon niin mahottoman tyytyväinen lukijoihini ja kommentoijiini! ollut ihan superviikonloppu!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #45

Kiitosta vaan itsellesi. Oli tosi hieno kilpailu ja kysymykset. Auttoi vielä tänäänkin vaalijännitykseen. Tulipa samalla kerrattua tietoa aiemmista presidenteistämme!

Toimituksen poiminnat