Torsten Sandberg Kirjoitan kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, joskus mahdottomastakin. Haluan edistää kaikenlaista keskustelua kaikista mahdollisista asioista.

Ei Perussuomalaiset mennyttä kalua ole!

Moni täällä jo analysoi Persujen suurta tappiota, ilmassa on suorastaan Cannaen taistelun jälkimaininkien maku. Asiat voivat mennä monellakin tavalla ja tässä yksi skenaario roomalaisilla esitettynä:

I Halla-aho on Perusuomalaisten seuraava puheenjohtaja. Voittomarginaali tule olemaan todella suuri. Jyväskylään saapuu noin 2000 Halla-ahon kannattajaa. Halla-aho on odottanut tilaisuuttaan kärsivällisesti ja kerännyt kannattajiaan suurta ”tuomion päivää” varten. Ohjelmansa hän kertoi aikoinaan Scriptan suurassa numero 306 eli Voiton suurassa. Sen voi jokainen lukea tästä: http://www.halla-aho.com/scripta/tasta_eteenpain.html

II Halla-aho siivoa ranthen (Peräpohjalainen ilmaisu ja tarkoittaa liiteri-pihaa.) ja vie puolueen pois hallituksesta. Vanha ravuri joutuu kirjaimellisesti ”makkaratehtaalle.”

III Maassa on hallituskriisi ennen syyskuun alkua. Uudet vaalit ovat pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina.

IV Perussuomalaiset profiloituvat uudelleen ensisijaisesti maahanmuuttokriittiseksi puolueeksi. Tällä puolueella on 12-15 prosentin potentiaalinen evolutionäärinen tila Suomen puoluekentässä.

V Halla-aho voi onnistua saamaan puolueelleen ensimmäisissä vaaleissa 15 kansanedustajan ”laadukkaan kaaderin.” Se riittää. Samalla maahan joudutaan muodostamaan vaikeasti toimiva Vihreillä ja Ruotsalaisella kansanpuolueella jatkettu punamulta. Tällainen hallitus pelaa kannatusta ärhäkkään oppositio-puolueen pussiin.

Skenaariot ovat skenaarioita ja sellaisiksi voivat jäädä. Mutta riekunta on turhaa. Siihen ovat syyllistyneet täällä itse päätoimittaja, Alsio, Siikala ja moni muu. Kannattaa miettiä mitä tuleman pitää. Toni Halme oli kantoraketti joka nosti Persut radalleen, Soini oli työhevonen joka kynti, kylvi ja Halla-aho korjaa sadon. Mutta käykö näin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

Ari Alsiolle kiitos kun mainitsit nimeni. Kyllähän se termi ”ilmaherruus” taisi olla minun keksimäni. Että olisin siirtynyt muuhun puolueeseen piti osittain paikkansa. Aikansa kutakin ja parempi niin. Nyt elän puolueetonta aikaa ja tavallaan kun karanteeni on ohi niin voin katsella ja tarkkailla ja joskus kirjoitellakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En varsinaisesti nimennyt sinua loikkariksi, mutta ilmaherruuden isä saat kernaasti olla. Tarkoitin PerusHannua ja hänen ehdokkuutaan demareissa. Tossavainen kai keksi tuon perälauta vuotaa termin?

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

no loikkarihan minä olin, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #4

"Loikkari"-termi tulee ajatusmaailmasta jossa puoluejäsenyys on kuin avioliitto. Siinä mennään vastoin yleistä trendiä, jossa aatteiden merkitys pienenee kokoajan.

Taitaa loikkareiden paheksujien arvomaailma olla kovin vieras nuoremmille sukupolville. Äänestäjillä on vapaus vaihtaa puoluetta. Samaa vapautta kaikki eivät miellä puolueiden jäsenille.

Puolueet muuttuvat. Ne ovat kuin tuotteita, eivät enää sovellu joidenkin tarpeisiin.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

No Ari ei minua sana loikari haittaa, mutta kysymyksenä. Jos haluaisin vaihtaa puoluetta kun huomaan ettei sen arvot enää edusta minua, miten sen tekisin jos olisin vaikka varavaltuutettu.
Kun tulisin tunnon tuskiin.
1. Pitäisikö minun erota puolueesta ja olla "kuivalla" maalla neljä vuotta ja vasta sitten osallistua uudelleen seuraaviin vaaleihin.
2. Voisinko hypätä heti vaalien jälkeen uuteen puolueeseen, vaalituloksen tultua julki, vai kannattaisiko odottaa mitä paikkoja saan ja vien ne mukanani?
3. Vai vaalikauden loputtua loppuvaiheessa.
4. Vaalikauden ylimenojaksolla, kuten nyt poikkeuksellisesti tapahtui. Jolloin kaikki luottamustehtävissä olevat olisivat voineet jättää kaikki luottamuspaikat. ( Valtuutetut ilmeisesti eivät, sillä samalla perusteella)

Itse tein vaihtoehdon 4 mukaan, kysyttyäni omalta vaalityöryhmältä ja monilta äänestäjiltä sekä monilta ystäviltä ja tutuilta harkitsemaani vaihtoehtoa. Tiesin että vaihto näin loppupeleissä saa ja synnyttää suuren riskin. Tein kyllä päätöksen pitkän harkinnan mukaan, syvästi harkiten, koska en voinut lähteä seuraaviin vaaleihin enää mukaan koska, se olisi ollut omaa arvomaailmaani ja äänestäjilleni antamaa lupausta vasten. Edelleenkään en peruisi päätöstäni, vaikka sainkin - 75 ääntä. Perusuomalaisissa olisin voinut mennä läpi tai päästä varavaltuutetuksi, tällä samalla työllä.
Viime yönä nukutti tosi hyvin ja olen edelleen tyytyväinen päätökseeni.
Itse käytän itsestäni hieman lievempää ilmaisua siirryin SDP;n
Sallin kyllä ihan vapaasti tämän kansanomaisen politiikan termin loikkasin, ihan vapaasti käytettäväksi.
Siirryn päivän politiikasta sinne huru-ukkojen joukkoon eli eläkeläisarvostelijaksi, valtuusto ja luottamustehtävistä. Tässä on vuosi aikaa opetella ja sitten siirryn ihan päätoimiseen virkaan :)
Kaikkea Hyvää Ari ja Torsti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Hannu minä arvosta loikkareilta heillä on voimaa ajatella itsenäisesti ja vaihtaa puoluetta tarvittaessa. Loikkari on Suomessa turhaan epäsuositun asemassa. Itsekin olen toiminut kahdessa eri puolueessa. Eikös se ole niin, että parempi silmät auki kuin sulkea silmänsä epäkohdilta omassa puolueessa.

Vai mitä sanotte Aimo Remeksen tapauksesta?

- Jotka meidän porukasta potkittiin pois, menivät SDP:n listalle, kun eivät muualle kelvanneet. He sekoittivat pakan ja veivät meiltä äänestäjät, Ylikangas analysoi.

SDP kasvatti valtuustoryhmänsä vahvuuden pyöreästä nollasta neljään, eli puolue voitti saman verran paikkoja kuin perussuomalaiset hävisi. Auliksen ja Remeksen lisäksi SDP:n ryhmä sai läpi kaksi ensikertalaista ehdokasta. (Iltalehti)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Minä olen ollut toiminnassa mukanan monessakin puolueessa Pientalonpojissa, SMP:sa,VIhreissäkin ja nyt kunnallistasolla demaraissa.
Kärsämäellä oli Attendovaalit.
Kärsämäellä nämä loikkarit erosivat kirjallisesti syytäilmoittamatta valtuustoryhmästä, mutta ei sääntöjenmääräyksenmukaisesti ole erotettu puolueesta.
Ei ihme, jos kannatus katoaa, kun pulueenjohto ei noudata yhdistyslakia, eikä omia sääntöjäänkään.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #8

ei tässä riitaa haluttu haastaa. minun tapani on minun tapani hahmottaa asioita ja toimia sitten omalla "lokiikallani."

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #14

#14# Kun tiedän sinut pohdiskelijaksi ja kynämieheksi, samoin kuin Arin. Laitoin tarkoituksella asian kysymysmielessä, mikä olisi se oikea aika siirtyä puolueesta toiseen, vai pitääkö pitää sapattivuosi?

Kumpikin teistä vastasi hyvin sovittelevasti ja hyvin politikonomaisesti, enkä edes ajatellut asiaa ollenkaan riidan haluisesti. Menetän toivoni teitä ei kannata haastaa edes "painikilpailuun ".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Mutta kunnon keskusteluun kannattaa haastaa.

Sinä tosiaan siirryit jouhevasti, etkä likaa lähtöpesää.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

#2# Onko Tossavainen , kotikyläni kasvatti, tippunut samasta luukusta, kun ei kuulu mitään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Tossavainen bloggaa täällä

https://beta.oikeamedia.com/blogit

ja näkyy ennustavan että persut saavat vuonna 2023 jytkyn. Valitettavasti Tossavaisen ennustukset eivät ole ainakaan tähän mennessä toteutuneet, hallituskaan ei kaatunut joka kevät, kesä, syksy ja talvi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Tossavainen siis jätti meidät, kun naureskelimme hänen jutuilleen, hyi meitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #15

Tossavainen bannasi meidät yksitellen pois blogistaan ja kun kukaan ei enää ollut jäljellä kommentoimassa, hän lähti, koska kukaan ei ollut enää jäljellä kommentoimassa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #13

Tossavaisen "EU kieltää nyt saunapalvin" -blogista linkissä tulee mieleen hänen aiemmat bloginsa "EU kieltää saunan lämmittämisen puilla" ja suosikkini "EU kieltää perunoiden kotitarveviljelyn".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Suosikkini:

"Timo Soinin johtama hätätilahallitus muodostetaan ensi syksynä kunnallisvaalien jälkeen?"

TÄH?! KANSANEDUSTAJA TÖLVÄISI TOIMITTAJALLE: SYÖKSY SEMENTTIIN!

https://www.seiska.fi/Uutiset/Tah-Kansanedustaja-t...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44

Tämähän on hyvä, Ville Niinistö seisotti Focusta ja Tossavainen Jaguaria ja Eero Lehtikin taisi siellä seisottaa, mutta mitä? Puhumattakaan Veltosta jolla ei seisonut kuin silmät.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Kukaan meistä ei olisi vuonna 2005 voinut kuvitella tällaista tilannetta. Tulevasta vaalikaudesta ei tule helppo sen enempää inhimillisesti kuin muutenkaan, mutta olen täysin varma siitä, että Suomi vuonna 2015 on hyvin erilainen kuin Suomi vuonna 2011. (Jussi Halla-aho)

No mutta, nythän me tiedämme, että Jussin ennustus meni harakoille.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

en ainakaan minä mitään tällaisesta tiennyt!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin muutos on niin vähäinen, että ei siitä kukaan muukaan juuri voi mitään tietää. Kunnallisvaalien äänestyprosentti tosin muuttui viimekerrasta 0,5%.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Torsti, ihan kysymyksenä, jos Halla-Aho saa 2000 äänestäjää paikalle, niin onko siitä mitään vastaavaa hyötyä jos teltan takaovesta karkaa 3 -4000 muuta ulos? Minusta se kertoo vain sen että kohta liikutaan 6 % lukemissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hannulta päivän paras kommentti;) LOL!!!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Puoluejohtajaehdokas Halla-aho sai noin 400 ääntä vähemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa, joten ei ainakaan aiheuttanut ryntäystä vaaliuurnille.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Vertaatko paljonko Sampo Terho sai? Uskon että Halla -Ahon kannatus on kovempi tällä hetkellä, vaikka Sampoa ajetaan kaikin voimin puheenjohtajaksi.
Itse uskon siihen että Halla-Aho voittaa puheenjohtajakisan jos on mukana loppuun asti.
Tuo jos siksi, eihän sitä tiedä vaikka Hallo-Aho saisi hevosen ja luopuisi koko kisasta, vaikka mustan orin lahjaksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Terho sai 3333 ääntä ja Halla-aho paljon enemmän mutta ei tarpeeksi, että olisi lyönyt itsensä viimekertaan verrattuna. Luku on yli viisituhatta ja ne kaikki jos saa tuonne Jyväskylään niin voittaa varmasti ja onhan sitä Suomea kehäkolmosen ulkopuolellakin. Terhon kannatus onkin juuri siellä isompaa, nyt tehty mittaus on vain helsinkiläisten mielipide,

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #23

Minä kyllä pidän sitä jonkinlaisena suhdelukuna, aikaisempiin puoluejohtaja arvioihin verrattuna.
Kuitenkin jos nyt ajatellaan että on kaksi varteenotettavaa ehdokasta, niin molemmilla on kuitenkin ideloginen ajattelutapa erittäin lähellä, toisen ajatusmaailmaa hieman piilotellaan ja tehdään näkyvästi salonkikelpoinen. Toisen hyväksyy Kokoomus ja Keskusta, toista ei. Mikä asema ja puoluenimitys tästä syntyy väistämättä. 3:n pisteen vihje siinä on piikkejä, 2:n pisteen vihje se on pyöreä, 1:n pisteen vihje se kasvaa myös Suomessa ihan luonnossa.
Eli kyllähän PS;n asema on kaikin puolin huolestuttava puolueena ja sen kehityksenä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Hannu Pudasjärvellä Kari Tykkyläinen jätti perussuomalaiset ja asettui ehdolle vihreisiin. Tulos: Vihreät saivat kaksi uutta valtuutettua ja nousua 7,5% ja persut kärsivät 10,1% vaalitappion. Olisiko kannattanut kuunnella mitä Karilla oli sanottavaa?

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #37

Olisi varmaan kannattanut, mutta on tunnettua, ettei PS kuuntele vihervasemmistoa, vai miten se meni..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Kesällähän se nähdään kumpi valitaan ja jos Halla-aho niin seuraavissa maankunta- ja EK-vaaleissa mikä rasistin johtaman puolueen kannatus on. Sillä ainakin jos uskomme Ylikangasta:

Ehdokkaista uudeksi puheenjohtajaksi Ylikangas kannattaa Sampo Terhoa.

- Halla-aho on vähän samanlainen tyyppi kuin minä, viimeisen päälle rasisti, mutta sellainen ei saisi olla, hän arvelee.

http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/201704102...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Olipa mies narsisti tai rasisti, niin Halla-aho on kirosana nykyiselle hallituskoaliitiolle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Halla-ahoa Putkonen ei taida saada pois puoluekokouksen puhujalavalta kuten sai Hauta-ahon, ehkä kehittelee sinne puhujapöntön taakse laskuluukun.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

kuten sanoin että tuo on vain skenaario ja arvio. tosin arvio jota pidän todennäköisimpänä. ja kuten sanottua niin "arviovapaa" arvio karanteenin läpikäyneeltä tarkkailijalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuvitelma on usein, että Halla-Ahon on jotenkin rohkea ja tiukka poliitikko. Kyselkääpä muilta kansanedustajilta hänen toimistaan eduskunnassa, kompromissihaluinen ja hiljainen mies.

Halla-Aho ei hallitusta kaada, vaikka tulisi valituksi, sitä hän ei kyllä halua, ja taitaa jo nyt katua kun asettui ehdokkaksi.

Keskusta ja kokoomus antavat hänelle ja persuille jonkun myönnytyksen ja maahanmuutto kiristyy taas hieman, se sitten esitellään voittona ja hallitus jatkaa.

Ei riitä ''munat'' tuolla miehellä hallitusta kaataa, onhanhän ilmoittanut jatkavansa EU-parlamentissa.

Kristallipalloni oli hieman epävireessä, joten täysin luotettava tämä tieto ei ole :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minulla on samasta paikasta ostettu kristallipallo, kun se näyttää että pliisu mikä pliisu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oli perussuomalaisia tai ei niin massamaahanmuutto eli kansainvaellus loppuu, euro häviää ja komissio saa kenkää eli EU muuttuu totaalisesti lähinnä vapaakauppaliitoksi. Tästä pitää huolen Euroopan maat joissa kansan mielipiteellä on vielä merkitystä. Suomen yksipuolisella medialla on liikaa valtaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkonen herätys!

Sä näet taas tota samaa unta. :)

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tervehdys Torsti Äärelä,

Ei ollenkaan hassumpi ennustus, varsin todennäköinenkin. Maahanmuuttopolitiikka on hoidettu niin päin peetä kaikista mahdollisista näkökulmista katsottuna ja mitattuna että kyllä persuille markkinarakoa löytyy ja kannatusta enemmänkin kunhan Soini häipyy ja pääsevät puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä.

Eero Paloheimon kaltaisten aitojen vihreiden lähtö monikultturistien leiristä on vain alkusoittoa sille että aidot naisasianaiset ja muut tasa-arvon ja humanismin kannattajat tarvitsevat kanavan vastustaa paternalismin ja väkivallan leviämistä ennen niin kehityskelpoiseen maahan.

- Vihreät tuhoavat siten maapalloa useassa eri muodossa. Heidän perustelunsa vaikuttavat pinnallisilta ja tekopyhiltä. En viihdy sellaisessa joukossa. (Eero Paloheimo) http://yle.fi/uutiset/3-5643057

P.S. Halla-ahon puhetaidottomuus ja karisman puute hieman epäilyttävät, mainettahan kieltämättä löytyy.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

karismaa on monelaista ja joillakin karisma jää hilseen tasolle.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sanoin epätarkasti. Tarkoitin Halla-ahon poliittista karismaa, kykyä ottaa tila ja kuulijat haltuun puhujanpöntöstä käsin. Jussin henkilökohtaisesta karismasta ei ole epäilystäkään kun vastustajat kehuvat sympaattiseksi ja yhteistyökykyiseksi.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #38

"voi tätä vaivalloista aikaa,
ei kellää puheissansa taikaa,
ei muuta karismaa kuin hilse."

hilsekin on karismaa, se karisee...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #40

- hilsekin on karismaa, se karisee...

ehdotus:

hilsekin on karismaa, se maahan karisee

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #42

teeppäs vielä päivän kruunuksi hilse/karisma-palindromi!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei tule Halla-ahosta persujen puheenjohtajaa, jos hänen kannattajansa painelevat Tampereelle. Puoluekokous kun on Jyväskylässä.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

no johan nyt ja vot potenssiin kolme. näyrästi totean että olet oikeassa. korjaan tiedostojani. jyväskylässähän se kokous on! miten lie manse mielessä. no tietysti toivon että tappara voittaa kanada-maljan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mansessa valitaan vihreiden puheenjohtajat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Halla-aho tarvitsee oman Aaroninsa avuksi ja puhemieheksi kansanjoukkojen edessä.

Kuka hän on ?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ilman muuta nainen, maailmannainen, mutta kuka on se musta tamma?
Taktisesti pitäisi olla alkuperäinen vihreä ja feministi, muttei cityvihreä egoisti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Perussuomalaiset saivat jytkynsä täysin muiden puolueiden surkean politiikan takia eikä tämä perussyy ole mihinkään poistunut, vieläkin jatketaan EU:n komission ja EKP:n määräämää taloukuripolitiikkaa jossa käytännössä ajetaan valtio alas. Tänne tulee jokin IMF tai troikka määräämään jos emme itse nosta Suomea suosta, ei se Kreikan tie niin kaukana ole.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Torstilla oli osuva ennustus. Syyskuu ei ole vielä koittanut.

Toimituksen poiminnat