Torsten Sandberg Kirjoitan kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, joskus mahdottomastakin. Haluan edistää kaikenlaista keskustelua kaikista mahdollisista asioista.

Heitä on neljä miljardia ja ne jyrää meitän!

Islamfobia saa päivä päivältä merkillisimpiä ilmauksia. Pekka Siikalakin ratsastaa Islamfobian aallonharjalla. Kunhan päästään tikun nokkaan niin ihan kaikki käy. Homma luvalla sanoen kyllästyttää. Vaarallisinta on se kategorisuus ja tapa jolla asiaa pauhataan. Nyt haukutaan ikävä kyllä väärää puuta. Viisas ihminen ei kirjoittelisi kerta toisensa jälkeen samoista aineksista tehtyjä juttuja. Tämä ei tietystikään sulje pois sitä, etteikö asioita voisi vastustaa ja jopa sitä, että asiantila olisi joskus aivan toinen. Puolitotuuksilla ei käydä aitoa kulttuurikritiikkiä eikä varsinkaan vuoropuhelua. Oma perinne pitäisi ensin tuntea ja sitä pitäisi myöskin kunnioittaa.

Islamin vaara, jos sellainen on olemassa, voitetaan vahvistamalla omaa identiteettiämme ja vahvistamalla niitä prosesseja jotka voivat saada aikaan ns. historiallis-kriittisen prosessin islamilaisessa maailmassa. Naisten emansipaatiota tulee myöskin tukea heidän piirissään, ja esimerkin antajina toimii ns. länsimainen ihminen. Tähän ei ylletä puolitotuuksilla ja uuskansalaissosialistisilla pyrkimyksillä. Viha herättää aina vihaa ja sitä kierrettä ei pysäytä mikään. Pelkään pahoin, että Suomessa on pääsyt irti sellaisia voimia joita ei enää voida suitsia, vaan niiden on kuljettava ja tehtävä jopa tuhonsa jotta jälleen voitaisiin oppia jotain.

Olemme tottuneet sanomaan "suojele perinteitä, niin ne suojelevat sinua." On mahdollista että emme enää elä tuossa tilanteessa.  Vihapuhe on näinä aikoina noussut vallan keskeiseksi puheenaiheeksi. Mikä sitten onkaan perimmäinen syy kaiken takana onkin varmasti aika monisäikeinen asia. Vihapuhujan persoonassa voi olla patologisia piirteitä, tai sitten asia voidaan tulkinta helpon psykologisesti tai jopa psykoanalysoiden, vaikka se ei enää niin muodissa olekaan. Voidaan myös väittää, että syy vihapuheiden kasvussa on vieraantumisessa omasta perinnöstä.

Vihaa on helppo lietsoa ja asialle omistautunut saa aikaan vaikka mitä jos paneutuu asiaan. Oletamme vaikka että joku saa päähänsä että kiinalaiset ja kiinalainen kulttuuri on hyvin vaarallinen asia, ja siinä samassa muutkin idän kansat. Älykäs ihminen ei ryhdy heti puhumaan kiinalaisista alempirotuisina riisinpolkijoina ja vinosilminä, vaan hän ryhtyy toteuttamaan projektia hienosyisemmin ja pitkäjänteisesti. Hän ryhtyy yksinkertaisesti puhumaan kaikissa mahdollisissa yhteyksissä riisistä, ja kaikesta mahdollisesta riisiin liittyvästä. Perustaapa hän jopa riisi-foorumin. Riisi ja kiinalaiset/kiinalainen kulttuuri eivät ole suoranainen synonyymi, mutta mitä enemmän riisistä puhutaan, niin sitä varmemmin katse lopulta kiinnittyy kiinalaisiin keskuudessamme. Samalla huomio kiinnittyy yleensäkin aasialaisiin joille riisi on sama asia kuin meille länsimaisille vehnä.

Kun lopulta riisistä on tullut tarpeeksi monen ihmisen pääasiallisin puheenaihe ja pakkomielle on myöskin riisiä pääasiallisena ravintokasvina nauttivat ihmiset demonisoitu. Riisinsyöjistä on tehty suoranaisia ihmiskunnan vihollisia. Esitetään suorastaan väite, että he eivät pysty integroitumaan länsimaisen kulttuurin kanssa. Joku kirkonmieskin löytää siinä vaiheessa pontta fobioilleen ja ryhtyy analysoimaan sitä, kuinka vaikeaa lähetystyön tekeminen esim. Japanissa on ollut.

Viimein projektin aloittaja on saanut sitkaalla ja tosiasioita vääristelevällä argumentaatiollaan laajan kannattajajoukon, on noussut suorastaan riisinvastainen ja kansainvälinen rintama. Tässä muutamia ideologian pääväitteitä:

I Riisi nähdään syynä liikakansoitukseen, onhan riisiä syövien kansojen edustajat ihmiskunnan enemmistönä.

II Riisi aiheuttaa myös kansoissa jotka ovat syöneet sitä tuhansien vuosien ajan tiettyjä rotu-ominaisuuksia. Näin ainakin riisinvastaisen rintaman johtaja ja hänen kaaderina väittävät, tai antavat pseudo-tieteellisillä ja puolivillaisilla argumentaatiollaan ymmärtää.

III He antavat ymmärtää että riisiä syövät kansakunnat pyrkivät valloittamaan maailman taloudellisella ylivallallaan.

Koska riisinviljely on vaativa asia niin se on kehittänyt myös ns. riisikansakunnista ja niiden yksittäisistäkin edustajista kollektiivista toimintatapaa manifestoivia hirviöitä, joiden moraali ja tavat poikkeavat vaikkapa vehnä-kansoista oleellisesti. Riisikansat tyytyvät mm. pienempään elintasoon, säästävät rahansa eivätkä ole juuri kiinnostuneet lomailusta samalla tavalla kuten vehnä-kansat. Lopulta kaksi sivilisaatiota on kiihotettu monimuotoiseen kulttuurivihaan keskenään. Äärimmäisyyksiin menevät riisikansoja vastustavat toimijat puhuvat silloin avoimesti vinosilmäisistä riisinpolkijoista...

Vaikka edellinen on kirjoitettu aika tavalla kieli poskessa, ehkä suorastaan jopa kieli korvaa lipoen niin väitän, että kaikki hahmottelemamme on täysin mahdollista. Tosiasioita vääristelemällä saa aikaan vaikka mitä. Väitän, ettei edellä kuvatun projektin toteuttamiseen menisi kuin noin 20 vuotta!

Mitä siis tuosta opimme? Vihapuheelle on aina ominaista kategorisuus. Vihapuhujan  tunnistaa siitä, että sen puhuja ei juuri muusta puhu eikä ole muusta edes kiinnostunut. Puhe paljastaa ihmisen motiivit ja hänen perimmäisen pyrkimyksensä. Surullisinta asiassa on yleensä aina se, että tällainen henkilö ei tunnista itseään. Vanha sananparsi ”siitä puhe mistä puute” ei siis vanhene koskaan.

Jaahas... Se on iltakylvyn aika. Sitten kiinalaista teetä kiduksiin. Illemmalla on aika syödä hornetin siipipaloja ja RIISIÄ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Erittäin hyvä kuvailu tapahtumien kulusta.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

riissiä riissiä lissää, eihän se tunnu missään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Joillain on tarve selvittää asioita, ja joillakin on tarve nousta listalla ykköseksi. Siikalaan pätee tuo jälkimmäinen. Keinoja kaihtamatta.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

eihän sitä tiedä vaikka siikalakin olisi radikalisoitunut?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minusta savustettu siika kala on parempaa.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #5

kyllä savustettu siika hyvää on. mutta kaikkein parasta on graavi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Samaa mieltä, en vain halunnut puhua niin hyvästä ruoasta eli herkusta samassa yhteydessä Pekan kanssa;)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Siikalakin on vain ihminen.

Muakin vituttaa islamistiterroristit. Olenko ääri-ihminen?

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

jos ole naisesta syntynyt niin olet ihminen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mä olen vihainen kaikille terroristeille.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

maailma on täynnä terroristeja. suuria terroristijärjestöjä ovat mm. microsoft ja suuret lääkefirmat.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15

Täällä Tampereella varsinkin grynderit.

Juuso Hämäläinen

Rasisti olet. Ihan selvä tapaus. Islam on suvaitsevainen rauhan uskonto.

Juuso Hämäläinen

Hirveitä vuodatuksia nämä nykyään. En ole mitään vihapuheita nähnyt. En varsinkaan Siikalalta. Pekkahan on ansiokkaasti kiistänyt mm Ruotsin siirtolaislähiöiden no go- statukset. Tosin hän on tässä hieman kaunistellut totuutta.

Ohessa vihapuhujien sijaan listaa vihateoista. Tämä huolestuttaa enemmän.

http://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks....

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

minkäs teet. jos pehmeät länkkärit eivat laita kampoihin, valtakulttuuri ja uskonto tulevat muuttumaan 400 vuoden sisällä euroopassa

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

kyllä. mutta mihin suuntaan vie kehitys!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei kaikki muutos ole kehitystä, voi olla hajoamistakin.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

peli sivilisaatio on aika karu siina että siinä jopa menneisyys ja nykyaika simuloituvat realistisesti

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Päätökset jotka johtavat erilaisiin tuloksiin ovat poliittisia. Ei ole mitään mystistä "peli sivilisaatiota".
Tietysti poliittisten päätösten ja vallankäytön jäljiltä syntyy tapoja, asenteita ja mentaliteetteja, mutta ei se mitään mystistä ole. Peli sivilisaatio on terminä mystifioiva.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

jaa! tarkoittiko jukka civilzation-peliä!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aion taistella blogikirjoituksen kuvaamaa kehitystä vastaan syömällä tänään riisipuuroa ja ajattelemalla samalla pelkkää hyvää riisikansoista.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

mää syön pari kualkiärylettä aamupalaksi!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä käytän kotimaista spelttivehnää riisin sijaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja minä kotimaista tattaria. Ja itsepoimittuja mustikoita. Pakastettuja rukousnauhoja. Jokainen mennyt sormien läpi kun en käytä poimuria.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #24

venäläisten herkku
sinimetsän lumo oikeutenamme
niistä punon rukousnauhoja

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #27

no se on kriisivehnää jos sitä syövät sellaiset ihmiset joille tavallisesta vehnästä tulee vaiva eli kriisi!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Olisipa meillä uskoa edes riisinjyvän verran, niin ....

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

tämä on itse asiassa ikivanha ja lukkojen takana ollut kirjoitus jota nyt hieman modifoin. editointi-vaiheessa mietin tuota 20 vuoden ajanjaksoa. nyt sanioisin että tuo kiihotus riisikansoja kohtaan voitaisiin viedä läpi 10 vuodessa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juuri tähän paradigmaan juuri nyt perehtyvänä voin vakuuttaa, että olet oikeassa !

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

joo. mutta mielipide-kirjoitushan tämä oikeastaan on.

Ilkka Huotari

Keskustelijoiden psykologinen diagnosointi on toki tärkeää, mutta ehkä vielä tärkeämpää olisi analysoida ja keskustella itse asiasta.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

kirjoittaja paljastaa itsestään kirjoittamalla aika paljon. sanotaanko että ei saa provosoitua eikä profiloitua.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg Vastaus kommenttiin #40

ei viittaa millään tavalla sinuun!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mutta jos tosikon sallitaan pilata nämäkin bileet :
Joku aika sitten eräs ( yli) arvostettu saksalainen toimittaja / esseisti kirjoitti ison jutun , joka huomioitiin laajasti.
Hän sanoi ( suunnilleen) että sikäläiset mamukriitikot voisivat pitää pienempää ääntä muslimien
sopeutumattomuudesta saksalaiseen kulttuuriin ja ottaa ensin selvää itse, mitä se oikein on.
Samassa yhteydessä julkaistiin useita artikkeleita islamin ja kristinuskon yhteisistä juurista ja yhteisestä arvopohjasta.

Suomalainen ( mamukriittinen) toimittaja kuittasi koko jutun toteamalla,
että tässä Suuri Auktoriteetti vaatii mamuja( rivien välissä tietysti turkkilaisia)
joko omaksumaan saksalaiset arvot tai häipymään.

Jos sokeus on omaksuttu ohjelmaksi ja pelko ynnä kauhu käyttövoimaksi,
mikään hieno ohje ei auta.
Mutta saksalaisten ote asiaan oli esimerkillinen .
Ottaen huomioon yhden miljoonan uusia pakolaisia ja muutaman vanhoja turkkilaisia.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

missä on enää toimittajia joilla on ihan oikeasti aikaa paneutua asioihin. harvemmalla, jokso kellään on mitään paradigmaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Saksassa ja Britanniassa on. Vielä.

Toimituksen poiminnat